четвер, 29 жовтня 2015 р.

МК по пошиву гарбузика. Матеріали

Привіт-привіт! Нещодавно  в інстаграмі я проводила майстер-клас по пошиву фетрового гарбуза та конкурс на найкращий гарбузик серед участниць пошиву. 

Гарбузикі зшиті, переможці обрані, призи відправлені, а тут ми ще раз згадаємо як все було.



І для початку поговоримо про матеріали для пошиву нашого гарбузика.

Я опишу ті матеріали, які використовую я, а далі розберемо що і чим можна замінити, якщо чогось раптом немає. 


Для одного гарбузика нам потрібно:


  1. 1 лист м’якого напіввовняного фетру 20х30см гарбузових кольорів. Підійдуть помаранчевий, персиковий, світло-коричневий, теракотовий, навіть білий. 
  2. Смужка коричневого м’якого фетру розміром від 3х10см до 4х20 см. Цей фетр нам потрібен для корінчика грабуза. Від розміру залежить чи корінчик буде товстий чи тонкий, довгий чи короткий.
  3. Холофайбер, гіпоалергенний, м'який та пухнастий наповнювач. Для одного гарбузика нам вистачить 25 грам холофайбера. 
  4.  1 звичайна голка і 1 довга голка, вона ще називається «лялькова» («кукольная»). Ці довгі голки продаються в магазинах наборами по 2 штуки і коштують від 20 грн за пару. Їми зручно прошивати наскрізь об'ємні іграшки. 
  5.  Нитки муліне. Колір – або під колір гарбузика, або навпаки контрастні нитки. Звісно, цілий моток нам не потрібен, вистачить 130см. 
  6.  Зщезаючий маркер по тканині. Пише тонко та яскраво, пропадає з тканини протягом 1-20 годин (залежить від тканини та вологості повітря)
  7. Ножиці по тканині
  8. Клей для фетру. Його переваги в тому, що він не липне до рук, не має сильного та різкого запаху, нетоксичний, швидко сохне, клеїть фетр намертво.
  9.  Клей-пістолет. Швидко гріється, клеїть міцно та акуратно, зручний у використанні. Мій пістолет з найдешевших, і нічо, працює))
  10. Дві паперові викройки – коло діаметром 20 см та коло діаметром 4 см. Лінивим можна малювати відразу на фетрі.




З матеріалами, що нам треба ми розібралися. Але, я впевнена, у багатьох виникли питання - "а де взяти клей для фетру, а що, пістолет купляти, а що це за голка така довга? Невже без цього ніяк?" Бігти і купляти все це, особливо якщо ви плануєте лиш одну іграшку, не варто.

Краще подумаємо чим можна замінити? Тільки чур фетр залишимо))) 


  • Холофайбер можна замінити порваним на шмаття синтапоном або дрібненько порізаним паралоном. Кращий результат звісно буде при використанні холофайбера) 
  • Муліне можна замінити Ірисом, та думаю нитки це найпростіше серед матеріалів 
  • Замість маркера можна взяти швацьку крейду або мило. В галантерейних магазинчиках та кіосках є великий вибір чим би намалювати по тканині на будь який смак та гаманець. До маркерів я дуже любила креслити по тканині старим обмилком дитячого мила, це було як в дитинстві, як у бабусі)))
  • Ножиці. Будь які, що ріжуть, а не рвуть фетр 
  •  Замість довгої голки просто візьміть найдовшу з тих, що у вас є. Ну, і може плоскогубці у чоловіка, буде зручніше з гарбузика витягати))))))))))) тобто довга голка=зручність, зшити можна і звичайною, трохи більше постаравшись. Разом з вами буду шити звичайною)))) 
  • Найбільше питання до клею... той варіант що на фото - це клей Глобус українського виробництва, аналог російського Моменту Кристал. Він фетр склеїть, АЛЕ він токсичний як і всі вонючі клеї. Через годину іграшка перестає пахнути клеєм, тримає міцно, технічно замінює клей для фетру та клей-пістолет, та я не знаю наскільки він шкідливий чи безпечний для дитини. Тому просто даю інформацію, що він склеює, а ви самі вирішуйте чи можна використовувати його для пошиву вашої іграшки. 
  • Є варіант зовсім без клею. Це означає, що будемо пришивати те, що збиралися клеїти. Буде довше, можливо не так акуратно, та це таки вихід при відсутності клеїв.


По матеріалах все. Про те як шити - в наступному пості.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...